Категорії Інформація
Каси Додати подію
05 лютого 2021

Онлайн концерт: Бетховен. Брамс. Симфонічний оркестр НФУ

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ФІЛАРМОНІЯ»

Онлайн-трансляція

Про подію

5 лютого академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України під орудою Наталії Пономарчук представить німецьку музику ХІХ століття, а саме – твори Людвіга ван Бетховена та Йоганнеса Брамса.

Першу симфонію Брамса називають «десятою Бетховена». Дійсно, Бетховен був останнім із віденських класиків, але водночас й одним із перших романтиків, що можна помітити вже в його «Шостій» симфонії, яка й відкриє цей симфонічний вечір. Вона має назву «Пасторальна», оскільки музика нагадає картини природи.

Брамс продовжив бетховенські традиції. Програму цього вечора доповнить його Скрипковий концерт – єдиний у творчій спадщині композитора. Твір Брамса вважається найбільш віртуозним у цьому жанрі. Концерт присвячено німецькому скрипалеві та композитору угорського походження Йозефу Іоахіму. Цього разу партію скрипки виконає український скрипаль Дмитро Ткаченко.

Нагадаємо, Дмитро Ткаченко народився в Києві. Почав грати на скрипці та фортепіано, коли йому було 6 років. Навчався в Київській «десятирічці». Закінчив Національну музичну академію України імені Петра Чайковського у класах Богодара Которовича та Ярослави Рівняк. Продовжив навчання у лондонській Ґілдхолській музичній академії у класі Іфра Німана. Там отримав Концертний диплом (Premier Prix) та маґістерський ступінь. Також стажувався у професорів Девіда Такено та Криштофа Сметани.

Наталія Пономарчук отримала визнання після того, як стала лауреатом першої премії Національного конкурсу диригентів імені Стефана Турчака 1998-го року в Києві. Хоча вже на останньому курсі навчання в київській консерваторії (клас викладача Алліна Власенка) працювала диригентом оркестру Національної радіокомпанії України. Наталія є також дипломантом II Міжнародного конкурсу диригентів імені Сергія Прокоф’єва в Санкт-Петербурзі. Нині вона є головним диригентом Київського камерного оркестру Національної філармонії України.

Насолоджуйтесь вишуканою класикою у неперевершеному виконанні та приєднуйтесь до онлайн трансляції концерту із Колонного залу імені Миколи Лисенка наживо 5 лютого 2021. Початок о 19:00.

Програма:

Л. Бетховен. Симфонія № 6 («Пасторальна») фа мажор, тв. 68

Й. Брамс. Концерт для скрипки з оркестром ре мажор, тв. 77

Про доступ до онлайн трансляцій концертів.

Щоб слухати вишукану класику та улюблених виконавців наживо під час онлайн трансляцій концертів у Колонному залі імені Миколи Лисенка потрібно:

1. Оплатити доступ до онлайн трансляції.

2. Отримати електронний лист із персональним лінком на платформу перегляду.

3. Якщо ви не отримали лист із персональним лінком, перевірте папку «Спам». У разі неотримання листа, напишіть повідомлення на адресу технічної підтримки: [email protected].

4. Мати мережу Інтернет, щоб дивитися концерт наживо.

5. Якщо відбулася зупинка сигналу із платформи, оновіть, будь ласка, лінк у браузері Інтернет доступу. Також не забувайте натискати зліва трикутник Play для відтворення трансляції.

6. Якщо все ж таки виникли технічні проблеми, напишіть, будь ласка, у службу підтримки – чат Контрамарки, який можна знайти на екрані поруч із плеєром відтворення.

Тривалість концерту 5 лютого - приблизно 1 год. 45 хв. (з антрактом 15 хв.) 

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код